XS
SM
MD
LG
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

(Державний університет телекомунікацій)


Адреса:
03110, Україна
м. Київ, вул. Солом'янська, 7
Контактна інформація:
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

(Державний університет телекомунікацій)

Міжнародна конференція для країн Європи «Цифрова трансформація на основі інновацій у сфері ІКТ для розвитку цифрової економіки»

Міжнародна конференція для країн Європи «Цифрова трансформація на основі інновацій у сфері ІКТ для розвитку цифрової економіки»

Організатори Міжнародний Cоюз Eлектрозв’язку та Державний університет телекомунікацій

 ПРОГРАМА

 AGENDA (english version)

 

15 грудня 2021 року в Державному університеті телекомунікацій відбулася Міжнародна конференція, яка організована Міжнародним союзом електрозв’язку спільно з Державним університетом телекомунікацій.

В конференції були зареєстровані та прийняли участь  360 учасників з 35 країн світу. Україна була представлена 16 Закладами Вищої Освіти,                        4 Навчально-науковими інститутами, а також  ІТ-компаніями. У конференції взяли участь керівники всіх трьох секторів МСЕ, представники органів державної влади, регуляторних органів, телекомунікаційних операторів та виробників телекомунікаційного обладнання.

З початку пандемії COVID-19 поняття цифрової трансформації набрало значення, і численні зацікавлені сторони, включаючи Організацію Об’єднаних Націй (ООН), підтримали національні цілі, спрямовані на розвиток рішень, пов’язаних з інформаційно-комунікаційними технологіями (ІКТ), політики та програми. З понад 360 учасниками та середньою аудиторією 150 учасників за сесію ця подія продемонструвала, що ІКТ та цифрові інструменти та послуги є не лише рішенням у надзвичайній ситуації, але й довгостроковою інвестицією проти ризику, щоб побудувати стійку цифрову економіку та суспільства. Це також підкреслило важливу роль значущої цифрової трансформації для досягнення цілей сталого розвитку ООН (ЦСР) шляхом використання прогресу, досягнутого в цифровій сфері.

З вітальними промовами під час відкриття конференції виступили:

  •  ректор Державного університету телекомунікацій Володимир Толубко;
  • голова Європейського офісу Міжнародного союзу електрозв’язку Ярослав Пондер;
  • офіційний представник адміністрації зв’язку України в МСЕ, з 2008 р. по 2016 р., віце-голова 15 дослідницької комісії МСЕ, головний радник з питань науково-технічної політики АТ «Укртелеком» Віктор Каток;
  • директор Департаменту розвитку електронних комунікацій, Адміністрації  Держспецзв’язку Василь Мекенченко;
  • голова правління Інтернет асоціації України Олександр Савчук

Конференція проводилася на українській та англійській мовах з організацією синхронного перекладу.

На конференції були заслухані 17 доповідей на трьох сесіях:

  • СЕСІЯ 1 «Вплив сучасних ІКТ на розвиток цифрової економіки держави». Перша сесія досліджувала використання нових технологій як драйвера цифрової економіки на національному рівні з прикладом України;
  • СЕСІЯ 2 «Підходи системи ООН для підтримки цифрової трансформації». Друга сесія була проведена в рамках групи ООН з цифрової трансформації для Європи та Центральної Азії (UNDTG4ECA) і мала на меті продемонструвати спільні «Підходи системи ООН до підтримки цифрової трансформації» та просування порядку денного ЦСР;
  • СЕСІЯ 3 «Моніторинг електронних відходів МСЕ - ЮНЕП та ЮНІТАР  для Західних Балкан». Третя сесія забезпечує платформу для презентації спільної ініціативи ITU, UNEP та UNITAR щодо «Моніторингу електронних відходів для Західних Балкан», які сприяють досягненню ЦСР 12, щоб «забезпечити стійкі моделі споживання та виробництва ' шляхом створення основ для того, щоб процеси цифровізації та цифровізації стали екологічними та сталими.

Учасники конференції висловили подяку Державному університету телекомунікацій, представникам Міжнародного союзу електрозв’язку, Адміністрації зв’язку України, модераторам та доповідачам за чудову організацію в проведенні конференції.

Переглядів: 4 794